Beranda » Mudik Lebaran » Obat Yang Harus Dibawa Ketika Mudik

Obat Yang Harus Dibawa Ketika Mudik

Dilihat 679x | Tags Mudik Lebaran,

Obat Yang Harus Dibawa Ketika Mudik Desember 2017

Puncak aliran mudik lebaran tidak lama lagi akan tiba. Pelbagai hab pengangkutan awam sekarang penduduk kebanyakannya oleh pemudik yang akan mengetuai rumah. Tetapi tidak beberapa yang lain memilih untuk pergi dengan membawa kenderaan sendiri.

Apa jua jenis pengangkutan yang digunakan, doktor rayuan untuk membiarkan pemudik tidak lupa membawa dadah. Terutama bagi pemudik yang menderita daripada penyakit-penyakit tertentu.

"Ubat harus tidak lupa brought untuk mudik. Oleh itu, sebelum berangkat untuk memastikan ubat-ubatan yang perlu diambil, "kata dr Kamaruddin Askar, Ketua laboratori PB hubungan Indonesia doktor (IDI) beberapa waktu yang lalu.

Ubat-ubatan termasuk ubat-ubatan anti-radang, ulser ubat cirit-birit, ubat untuk sakit kepala, anti loya, serta ubat-ubatan wajib untuk pesakit dengan penyakit tertentu seperti untuk pesakit dengan tekanan darah tinggi, kencing manis, asma, kolesterol tinggi dan gout.

Beliau juga merayu pemudik yang membawa kenderaan untuk mengenalpasti garisan yang akan lulus untuk meramalkan masa untuk bersantai pada mata pelbagai bidang lain.

"Pengambilan makanan tambahan juga dibenarkan asal bukan dalam dos yang berlebihan dan kaedah-kaedah yang digunakan"


Keywords : Obat Yang Harus Dibawa Ketika Mudik,